About

Hello!

Wij zijn acht Nederlandse studenten, die allemaal 1 ding gemeen hebben : we studeren journalistiek op Fontys in Tilburg en zijn op dit moment in ons eerste jaar. De laatste periode staat in het teken van op pad gaan in het buitenland. Onze groep gaat naar Brussel, de hoofdstad van België en de stad waar de Europese Unie is gevestigd. De komende weken gaan we je informeren over Brussel op verschillende manieren : nieuws, interviews, filmpjes en meer. We zijn van 25 t/m 30 mei ook daadwerkelijk in Brussel, dus blijf onze blog volgen voor het laatste nieuws!

We’re eight Dutch student who all have one thing in common : we study journalism. We attend school at Fontys in Tilburg and we are in our first year at the moment. Our last period is all about going abroad. Our group is going to visit Brussels, the capital of Belgium and the city where everything about the European Union is happing. The coming weeks, we’re going to inform you about Brussels in different ways : news, interviews, movies and so on. We’re actually in Brussels from 25 till the 30th of May, so keep following our blog for the latest news!

De redactie

Tessa Jansens – Ik ben Tessa, 17 jaar en de jongste van het stel. Ik woon in een klein dorpje in het zuiden van Nederland. Ik ben sociaal, hou van lachen, shoppen en uitgaan. Ik ben journalistiek gaan studeren omdat ik geïnteresseerd ben in verhalen van mensen, het liefst kies ik ook de kant van tijdschriften of tv. In Brussel hoop ik leuke dingen mee te maken en jullie als lezer op een leuke manier kennis te laten maken met de stad!

Ilse Lahnstein – Ik ben Ilse, 25 jaar en ik woon met mijn vriend in Delft (Zuid-Holland). Ik heb geen bijbaantje maar zou in een lunchcafé of bij een cateringbedrijf willen werken. Ik vind het leuk om recepten uit kookboeken te maken. Ik studeer journalistiek omdat ik voor een tijdschrift als VIVA of LINDA. wil werken om interviews te maken! In mijn woonkamer hangt een tijdschriftenrek met tijdschriften zoals VIVA, LINDA., Vtwonen, Delicious, enz. In Brussel moeten we ook een student van de Erasmushogeschool die journalistiek studeert interviewen, leuk!

Trevor Wagener – Ik ben Trevor, 18 jaar oud en ik woon in Vlaardingen (vlakbij Rotterdam). Ik studeer journalistiek omdat ik schrijven erg leuk vind en later het liefst als sportjournalist mijn geld wil verdienen. Ik ben namelijk helemaal gek van voetbal. Zowel het volgen als het spelen vind ik erg leuk om te doen. Verder werk ik voor mijn bijbaan in een supermarkt en help ik soms mijn vader en een vriend bij het klussen. Ik kijk er naar uit om naar Brussel te gaan. Ondanks dat het redelijk dichtbij is, ben ik er nog nooit geweest en sta ik te popelen om de stad te ontdekken!

Lennart Boot – Ik ben Lennart 18 jaar oud en ik kom uit Steenbergen. Na de havo ben ik journalistiek gaan studeren in Tilburg. Ik zit nu in het eerste jaar en het bevalt me goed. Mijn hobby’s zijn voetballen en schrijven. Ik hoop dat ik later mijn twee passies kan samenvoegen, en voor een voetbalblad kan gaan werken. De trip naar Brussel wordt zeker een leuke. Ik ben al eens een keer in de hoofdstad van België geweest en ik heb het toen ook naar mijn zin gehad. Met ons zeer getalenteerde groepje moet het zeker een succes worden.

Nikita Lenssen – Ik ben Nikita, 18 jaren jong en woonachtig in Deurne. Omdat ik hou van schrijven en verhalen vertellen ben ik vorig jaar journalistiek gaan studeren in Tilburg. Naast schrijven ben ik verslaafd aan muziek, lees ik graag boeken en speel ik gitaar. Ik hoop later dan ook veel over muziek te mogen schrijven. Ik ben nog nooit in Brussel geweest, maar ik erg uit naar de verhalen achter de stad en de wafels.

Paolo Marchetta – Ik ben Paolo, net als de meesten van mijn groepje 18 jaar. Ik ben geboren en getogen in Oosterhout. Ik volg deze opleiding omdat ik het leuk vind om op dingen af te stappen. Ik probeer me te focussen op de sportjournalistiek. Jack van Gelder zei ooit: ”Als je tijdens het uitgaan elke vrouw leuk vindt, zal je met lege handen thuiskomen.” Dit geldt ook in de journalistiek. Voornamelijk ben ik geïnteresseerd in voetbal. Zelf voetbal ik ook. De enige plek waar ik in Brussel geweest ben is het vliegveld. Ik ben dan ook zeer benieuwd wat deze stad ons gaat brengen en ben zeer gemotiveerd.

Anouk Flipsen – Ik ben Anouk, 19 jaar en kom uit Reusel. Ik hou van shoppen, stappen met vriendinnen en muziek. Ook ben ik geïnteresseerd in sport en korfbal ik zelf. Ik heb voor deze studie gekozen omdat ik hou van schrijven en ontzettend nieuwsgierig ben. Het liefst ga ik later voor een modeblad werken. Ondanks dat ik zelf bijna in België woon, ben ik nog nooit in Brussel geweest. Ik kijk er erg naar uit om de stad te gaan verkennen!

Lieke van den Boogaard – Ik ben Lieke, 19 lentes jong en ik mag wonen in het gezelligste dorpje van Nederland: Den Hout. (Noord-Brabant) Ik ben verliefd op theater, feestjes, mijn kersverse vriendje en mijn vriendinnen. Nadat ik de trefwoorden ‘programma’s maken’ typten in de google zoekmachine kwam ik terecht bij Journalistiek. Nog steeds trekt televisie mij! Beelden kunnen de mooiste verhalen vertellen. Ik ben benieuwd welke verhalen we in Brussel tegen gaan komen. Ik heb er zin in en laat me verrassen…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s