Europese Unie scheidt hulptrajecten in Syrisch conflict

Door Trevor Wagener

Brussel – Het Europees Parlement benadrukt dat het politieke traject nadrukkelijk gescheiden moet worden van het humanitaire traject als het gaat om het Syrisch conflict. Dit werd gemeld in een persbericht.

europese vlagHet politieke traject moet gescheiden worden van het humanitaire traject, omdat het   laatstgenoemde de mensen in nood helpt. Als dit met elkaar verbonden raakt krijgen de slachtoffers in het gebied onvoldoende hulp. Bovendien roept het parlement de VN-veiligheidsraad – en dan Rusland en China in het bijzonder – op, om hun verantwoordelijkheid te nemen in het beëindigen van het geweld en de onderdrukking van het Syrische volk.

Ook vindt het Europees Parlement dat de EU passende en verantwoorde maatregelen moet treffen gezien de instroom van Syrische vluchtelingen. Daar komt bij dat het parlement wil dat de unie de veiligheidszones met de Syrische en Turkse grens ondersteund wordt. Het parlement roemt de vindingrijkheid waarmee de buurlanden de vluchtelingen opvangen. Wel wijst het     parlement erop dat de enorme stroom vluchtelingen op den duur onhoudbaar kan worden en dat kan leiden tot regionale instabiliteit.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s