Ruim drie miljard euro voor wederopbouw Mali

Brussel – De internationale donorconferentie voor de wederopbouw van Mali heeft het land 3.25 miljard euro opgebracht. De conferentie in Brussel was ‘een groot succes’, zo vertelde de aanwezig president van Mali Dioncounda Traore na afloop.

,,De steun was veel groter dan waar we op hoopten’’, verklaarde Traore. ,,Wij vroegen om een steun van 2 miljard euro en we kregen ruim een miljard meer’’, aldus de Malineese president. President Hollande gaf aan de Malineese integriteit te willen beschermen. ,,Ook willen wij de democratie in Mali bevorderen.’’

De conferentie werd georganiseerd door de Europese Unie, de Franse president Francois Hollande en Traore. De reden voor het organiseren van een donorconferentie was dat Mali een zeer zware periode achter de rug heeft. In 2012 had Mali te maken terroristische activiteiten in het land. Door staatsgrepen en het militair ingrijpen is het West-Afrikaanse land volledig uitgeput.

Aan de conferentie voor de wederopbouw van het geteisterde land deden ruim 100 landen en instellingen mee. Volgens diplomaten behoorden de Europese Unie, de Verenigde Staten en Frankrijk tot de grootste geldschieters.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s