Anderlecht kampioen

Brussel – Anderlecht is voor de 32ste keer kampioen van België geworden. In de beslissende wedstrijd tegen directe concurrent Zulte Waregem was de equipe van John van den Brom de gelukkigste. Het 1-1gelijkspel op de slotdag was genoeg voor de Brusselse formatie voor de titel.

Voorafgaand aan het duel in Brussel waren de belangen duidelijk: de winnaar zou zich kronen tot landskampioen en bij een gelijkspel zou Anderlecht de titel pakken.

De eerste helft was er een om snel te vergeten. Op een kopbal van centrale verdediger Bram Nuytinck van Anderlecht na viel er weinig te beleven. De tweede helft ging vurig van start. Uitploeg Zulte Waregem kwam via een kopbal van Jens Naessens op voorsprong. Een voorsprong van zeer korte duur. Drie minuten later was het de Argentijn Biglia die zijn van richting veranderde vrije trap in het doel zag belanden. De wedstrijd temporiseerde daarna. Grote kansen bleven uit en door een rode kaart Kouyaté van ZW had uitploeg geen kracht meer voor een slotoffensief.

,,Mooie dag voor rsca met dank aan mijn staf, de spelers,  het bestuur en de fantastische supporters,’’ liet Van den Brom weten via Twitter. Doelpuntenmaker Jens Naessens feliciteerde Anderlecht, maar had het liever anders gezien. ,,Goed, alles bij elkaar is het een verdiende titel voor Anderlecht. Maar Zulte Waregem had ook niet misstaan als titelwinnaar,’’ aldus de aanvaller op de Twitterpagina van ZW.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s