Brusselse theaterzaal gelast voorstellingen af na bedreigingen

Door Nikita Lenssen

BRUSSEL – De Brusselse theaterzaal La Péniche Fulmar 1913 heeft vijftien voorstellingen afgelast nadat het bedreigingen binnenkreeg. Naast bedreigingen werd de zaal ook een doelwit voor vandalisme. Het betreffende toneelstuk is een cabaretvoorstelling tegen homofobie.

Het theater, dat zich in een omgebouwde boot bij de Akenkaai bevindt, kreeg schriftelijke bedreigingen binnen nadat het de cabaretvoorstelling had aangekondigd op Facebook. Volgens Gwenn Sauron, de artistieke directrice van La Péniche Fulmar 1913, waren de bedreigingen niet gericht tegen homoseksuelen. “We organiseren vaak avonden voor een homopubliek en dat heeft nog nooit problemen opgeleverd”, liet zij weten aan Brusselnieuws.

Vermoedelijk zijn de bedreigingen gericht op de regisseur van het stuk, Fabien Franchitti. “Het zou gaan om mensen aan wie hij geld schuldig is. Ik ga mij niet uitspreken over eerdere zaken, met ons is hij altijd tamelijk correct geweest”. De situatie hakt er volgens Sauron goed in. “We zijn geschokt en bedroefd. Temeer omdat het project een boodschap van verdraagzaamheid en respect brengt.

De cabaretvoorstelling sloot perfect aan op andere anti-homofobie acties die vorige week in Brussel plaatsvonden. Zo lieten twee mensen zich 48 uur opsluiten in een kooi om aandacht te vragen voor de internationale dag tegen homofobie en werd afgelopen weekend de 18e Belgian Pride gelopen, de Belgische versie van de Gay Pride Parade.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s