Picnic the Streets roept inwoners Brussel op te protesteren

Ilse Lahnstein

BRUSSEL – Picnic the Streets roept inwoners van Brussel op om 9 juni te protesteren op het Beursplein. Dat meldt Het Laatste Nieuws maandag. De burgerorganisatie wil een autovrij centrum in de Belgische hoofdstad.

Picnic the Streets wil dat Brussel een stad wordt met meer groen en frisse lucht voor voetgangers, fietsers, families en spelende kinderen. In de Belgische hoofdstad moeten meer autovrije straten komen, het autogebruik van Belgen moeten worden verminderd, van het openbaar vervoer moet 24/7 gebruik gemaakt kunnen worden en in de zomer moeten de straten elke zondag een paar uur worden afgesloten voor doorgaand verkeer. Volgens Picnic the Streets moet de Belgische overheid de leefbaarheid in Brussel combineren met het autoverkeer.

Het is de tweede keer dat Picnic the Streets op het Beursplein protesteert. Vorig jaar kwamen meer dan 2.000 Brusselaars op het Beursplein picknicken om te protesteren tegen het autoverkeer tussen het Noord- en Zuidstation. Volgens Picnic the Streets is er na een jaar geen verandering gekomen in de verkeerssituatie.

Volgens de burgemeester van Brussel, Freddy Thielemans (PS), worden de centrale lanen in 2015 heraangelegd. Tussen De Broukere en de Steenstraat wordt het autoverkeer afgesloten. “De protestanten weten dat de heraanleg van het Beursplein tijd kost”, zegt hij in Het Laatste Nieuws, “Picnic the Streets hoeft niet te komen protesteren maar moet geduld hebben.”

“We zijn achterdochtig”, zegt Bram Dewolfs, organisator van Picnic the Streets, “we blijven protesteren tot de heraanleg van het Beursplein.” Volgens Dewolfs worden op 9 juni 1500 tot 2000 protestanten verwacht.

Als er voor zondag 9 juni regen wordt verwacht, dan wordt de picknick verplaatst naar zondag 16 juni.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s