Anderlecht speelt moeizaam gelijk en is kampioen

Door Trevor Wagener

Brussel – RSC Anderlecht mag zich kampioen van België noemen. De ploeg, die onder leiding staat van de Nederlander John van den Brom, speelde zaterdag in het eigen Constant Vanden Stockstadion met 1-1 gelijk tegen de directe concurrent Zulte Waregem. De remise zorgde ervoor dat geen enkele club Anderlecht meer kon inhalen.

anderlechtkampioen

Het was geen makkelijke wedstrijd voor de ploeg uit Brussel. De uitploeg kon voor het eerst in het bestaan kampioen worden en daar werd keihard voor geknokt. Zulte had het overwicht in de wedstrijd, daar waar Anderlecht de beste kans had. De bezoekers konden in de twintigste minuut op voorsprong komen maar aanvaller Mbaye Leye maaide over de bal heen waardoor deze kans onbenut bleef. Anderlecht had er weinig tegenin te brengen. Op slag van rust veerde het Anderlecht-publiek op toen de Nederlander Bram Nuytinck vanuit een vrije trap op de lat kopte.

Na rust veranderde het spelbeeld niet. De spanning was voelbaar bij beide ploegen. Zulte probeerde aan voetballen toe te komen en werd uiteindelijk ook beloond. Uit een voorzet van Leye kopte Jens Naessens binnen. Met deze voorsprong was de ploeg, die gecoacht wordt door Frank Dury, virtueel kampioen van België. Zulte had namelijk aan een overwinnig genoeg. Voor even was het thuispubliek muisstil, totdat Lucas Biglia de Brusselaren op gelijke hoogte bracht. Zijn vrije trap werd van richting veranderd en zo was Zulte-keeper Sammy Bossut kansloos. Met deze stand op het scorebord was Anderlecht virtueel kampioen. De ploeg, waar de andere Nederlander Demy de Zeeuw inmiddels was ingevallen, liet het na om het duel te beslissen.

Het bloedspannende duel stevende langzaam op het einde af. Matias Suarez en Nuytinck mistten beiden nog een grote kans en Cheikhou Kouyaté kreeg een rode kaart waardoor Anderlecht verder moest spelen met tien man. Het bleef echter 1-1 en zo waren er genoeg redenen tot feest in Brussel en kroonde Anderlecht zich voor de 32ste keer tot kampioen van België.

John van den Brom stuurde deze tweet in alle feestvreugde de wereld in

jvdb

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s