Beens Genk winnaar Beker van België

Door: Paolo Marchetta

Tilburg – Racing Genk heeft gisterenavond beslag gelegd op de Belgische Beker. Het team onder leiding van de Nederlandse trainer Mario Been was met 0-2 te sterk voor Cercle Brugge.

In het Koning Boudewijnstadion in Brussel nam favoriet Genk in de beginfase het initiatief. Dit resulteerde tot kleine kansen van De Ceulaer en Koulibaly die het vizier echter niet op scherp hadden staan. Halverwege de eerste helft kroop het tot dan toe verdedigend spelende Cercle uit zijn schulp. De aanvallers Uchebo en Rudy faalden, net als hun collega’s aan de andere kant, jammerlijk in de afwerking.

De tweede helft gaf hetzelfde spelbeeld. Genk domineerde, Cercle loerde op een counter. Tot grote kansen leidde dit niet. Terwijl de wedstrijd op een verlenging af leek te stevenen, sloeg Genk in de slotfase alsnog toe. Kumordzi opende in de 84e minuut de score. Uit een vrije trap kopte de Ghanees knap binnen. Vossen besliste de wedstrijd in de voorlaatste minuut door geheel vrijstaand de bal over Cercle-keeper Verbist te lobben.

Voor Mario Been is het de eerste keer dat hij als trainer een prijs wint. De Rotterdammer, die bezig is aan zijn tweede seizoen in België, kan met Genk ook nog landskampioen worden. Met nog drie duels te gaan is de achterstand op Anderlecht drie punten.

Image

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s