Belgen stoppen met Expeditie Robinson

Door Tessa Jansens

TILBURG – De Belgische televisiezender 2BE stopt met het programma Expeditie Robinson. De serie, die in samenwerking met RTL5 werd gemaakt, blijft wel op de Nederlandse televisie te zien.

De Standaard liet dinsdag weten dat 2BE na dertien jaar heeft besloten om te stoppen met het survival-programma. Volgens Susanne Kolfschoten, woordvoerster van RTL5, vielen de kijkcijfers in België tegen.  ‘In Nederland is dit niet het geval, vandaar de keuze om door te gaan met het programma uit te zenden op de Nederlandse buis.’

Volgens NU.nl werkten RTL5 en 2BE vooral samen aan Expeditie Robinson om de kosten te drukken. ‘Het programma wordt voor RTL duurder om te maken, maar dit is voor ons geen reden om ook op de Nederlandse tv het programma te laten stoppen. We hebben genoeg kijkcijfers, dat is gunstig,’  aldus Kolfschoten.

Voorheen werd Expeditie Robinson gepresenteerd door de Nederlandse presentator Dennis Weening en de Belgische presentatrice Evi Hansen. Ook de veertiende editie zal dit weer het geval zijn. Hansen blijft het programma presenteren, omdat zij zo’n kenmerkend gezicht voor het programma is, dat RTL haar graag wil behouden. In het nieuwe seizoen zullen dit keer twee Nederlandse teams, bestaande uit bekende Nederlanders, tegen elkaar gaan strijden.

In het programma werd een groep bekende Nederlanders en bekende Vlamingen op een eiland ergens in Azië achtergelaten. Door middel van spelletjes en eliminaties blijft er na een aantal weken een winnaar over. In de laatste editie won Fatima Moreiro de Melo.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s